Smakrik och saftig husmansfavorit som inte kräver mycket förberedelser, resten sköter sig i ugnen! Perfekt omväxling till köttbullar eller pannbiffar, eftersom du slipper rullandet! Och behöver jag ens berätta hur gott det är med lingonsås och saltgurka till?

🌾 Glutenfri

6 portioner, 310 kcal per portion
💚 6 Viktväktarnas smartpoints
💙 6 Viktväktarnas smartpoints
💜 6 Viktväktarnas smartpoints

Köttfärslimpa:
1 kg nötfärs 5%
2 msk vatten
0,5 dl gräddmjölk
1 ägg
1 fint hackad gul lök
1 fint hackad paprika
1 riven morot
2 tsk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk honung
1 tsk olivolja

Lingonsås:
2,5 dl gräddmjölk
1 tsk soja
1 msk kalvfond
1 dl lingon

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienserna utom köttfärsen i en bunke. Lägg sedan i köttfärsen och blanda noga ihop allt. Smörj en form eller en långpanna med olivolja. Forma en jämn limpa av färsen och lägg i formen. Ställ formen mitt i ugnen i cirka 45-60 minuter, eller tills köttfärslimpan har en innertemperatur på 75 grader.
Sås: Häll gräddmjölk, fond, soja och lingon i en kastrull och låt koka ihop. Servera köttfärslimpan tillsammans med lingonsåsen.

Tips: Pressad potatis passar fantastiskt bra till denna rätt. Om du väljer att göra det till denna rätt, se till att koka potatisen i god tid så allt blir klart samtidigt.