(Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Mat.se)

Festmiddagen i en och samma form! Såsen blir fantastiskt god! Servera gärna med en fräsch sallad, pasta eller ris. Smaklig spis! (Klicka på ingredienserna för att komma till produkten)
4 portioner, 426 kcal per portion
10 Viktväktarnas smartpoints för alla färger
700 gram putsad fläskfilé
1 paket kycklingbacon
2 tsk olja
1 röd paprika
1 purjolök
15 st körsbärstomater
1 dl riven Västerbottensost
Rökt paprikapulver, salt och svartpeppar
Gratängsås:
1 tsk olja
3 st schalottenlökar
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
2 dl vitt vin (helst torrt)
3 msk kalvfond
4 msk Philadelphia light
Sätt ugnen på 225 grader. Skär det putsade köttet i skivor och stek på båda sidor i 1 tsk olja, salta och peppra. Stek kycklingbacon i 1 tsk olja och krydda med rökt paprikapulver och salt. Tärna paprikan, strimla purjolöken och fräs tillsammans med baconet utan att det tar färg. Halvera tomaterna och blanda ner med paprikan, purjolöken och bacon. Fördela i en ugnsform.
Gratängsåsen:
Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt grädde, vin och kalvfond. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Klicka ner philadelphiaosten och låt smälta ner i såsen. Salta och peppra. Fördela köttet i ugnsformen och häll över såsen. Strö över riven Västerbottensost och gratinera 15-20 minuter.

Besök min Instagram för recept, tips och inspiration kring god matlagning för viktminskning och hälsa: MatMedSofie
Det här var det godaste jag ätit på länge. Kommer jag garanterat att göra igen?
Men vad glad jag blir! Fantastiskt! Tack för din fina kommentar! Stor kram!
Ska jag absolut prova… 🙂 Vad är det för sparrissallad bredvid?