(Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Mat.se)

Min absoluta favoriträtt är pajer eftersom man kan variera dom enormt mycket. Det är också så enkelt att göra paj på olika livsmedel man har hemma i kylskåpet. Denna paj är dessutom glutenfri!
6 portioner, 360 kcal per portion (6 sp):
Pajskal:
2 burkar kikärtor, sköljda och avrunna (avrunnen vikt 460 gram)
1/2 tsk salt
2 msk potatismjöl
3 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa ihop alla ingredienser till en slät smet (den blir ganska lös). Bred ut smeten i en pajform (24 centimeter i diameter) med en slickepott och förgrädda 10 minuter, mitt i ugnen.
Fyllning:
4 ägg
2,5 dl turkisk yoghurt 10%
1 msk torkad oregano
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
150 gram färsk spenat
200 fetaost 20%
1 tomat
Blanda ihop ägg, yoghurt, oregano, salt och peppar i en stor bunke. Rör sedan ner spenaten och fetaosten försiktigt. Häll sedan hela blandningen i pajskalet. Grädda pajen i cirka 35 minuter eller tills pajen fått gyllenbrun färg. Känn efter så att den inte längre känns lös. Klart att avnjuta!

Lämna ett svar