Inspiration till god mat

VEGANSKA MARÄNGER

veganska maränger

Eftersom att jag gör pajskal på kikärtor så känns det väldigt onödigt att slänga bort spadet när man kan göra dessa sötsaker! Det passar ju perfekt till glass och syrliga bär!

50-60 st maränger (beroende på storlek), 5 kcal för hela satsen

150 g kikärtsvätska (1,5 dl – det är vätskan från 1 st 380 g förpackning Zetas Ekologiska Kikärtor)
1/2 tsk citronjuice
1,5 dl icas sötströ (kan bytas ut mot sukrin, eller strösocker men det blir fler kalorier då)

Sätt ugnen på 100 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa kikärtsvätska tills den skummar. Du ska på klassiskt vis kunna vända bunken upp-och-ned utan att fluffet släpper. Tillsätt sötströ, 1 msk i taget i medelhastighet på vispen och blanda försiktigt ner citronjuicen. Vispa tills du har fått en fast smet. Klicka i smeten i en spritspåse och spritsa lagom stora maränger på plåten. Eller klicka ut den med sked om du inte har en sprits. Grädda mitt i ugnen i 2 timmar. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt marängerna står kvar medan ugnen svalnar. Förvaras i burk med tättslutande lock.

Om du vill färga marängerna så var försiktig med mängden färg så du inte späder ut marängsmeten. Detta är helt valfritt. Jag valde att ha karamellfärg men man kan hoppa över det helt också. Då får man en vit färg på marängerna. Jag delade på satsen i 2 olika spritspåsar och tog cirka 3 droppar färg i varje.

2 kommentarer

  1. martina

    Hej Sofie! wow vilket bra recept du fått fram, blir det 5 kalorier totalt för alla 60 maränger?
    hoppas på svar
    kram

    • Mat med Sofie

      Precis, otroligt lite kalorier 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023 Mat med Sofie

Tema av Anders NorenUpp ↑