kycklinggryta jordnötssmör matmedsofie

Supergod kycklinggryta med sting och en len touch av jordnötssmör! Passar perfekt i matlådan och går bra att frysa in!

4 portioner, 396 kcal per portion

1 lök
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 grön paprika
1 tsk olja
700 gram kycklingfilé
1 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk lätt
400 gram passerade tomater
1 burk bambuskott
2 msk jordnötssmör
Salt, peppar, cayennepeppar, spiskummin efter smak

Hacka lök och vitlök och tärna paprikan. Hetta upp en panna med olja. Stek strimlad kyckling hastigt så det får fin färg och lägg sedan undan. Fräs löken tillsammans med paprikan på låg värme tills den blir glansig och mjuk. Tillsätt kycklingen, kryddor efter smak, jordnötssmör och tomatpuré. Rör ner kokosmjölk och passerade tomater över kycklingen och låt puttra 15 minuter.
Servera gärna med ris, jag valde att göra blomkålsris till! Njut!