(Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Mat.se)

lövbiffsgryta matmedsofie

Grytor går väl i alltid hem? Denna kändes som något min mamma brukat laga under min uppväxt. Kanske någon av kryddorna som påminde om barndomen? Jag överträffade mig själv och det blev riktigt gott iallafall!

5 portioner, 204 kcal per portion

2 gula lökar
2 stora palsternackor
600 g lövbiff
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
2 1/2dl Milda matlagningsgrädde 4%
5 nejlikor
1 tsk soja
1 tsk kryddpeppar
1 tsk olja
Salt och peppar
Färsk oregano

Skala och hacka lök och palsternacka. Bryn löken och palsternackan i lite olja, salta, peppra och lägg åt sidan. Skiva lövbiffen och bryn i samma panna. Salta och peppra efter smak. Lägg sedan i löken och palsternackan tillsammans med köttet i stekpannan. Smula buljongtärningen i pannan och tillsätt grädde, soja och vatten. Koka upp såsen och tillsätt nejlikor och kryddpeppar. Låt pannan puttra i cirka 10 minuter. Toppa med oregano innan servering.

Jag serverade min gryta med potatis, men det är minst lika gott med en fräsch grönsallad och lite feta ost!

mat.se